اگر function.php مهمترین پرونده موجود در پوستهی سایت است ٬ wp-config.php مهمترین پرونده در وردپرس است ! از طریق این پرونده میتوان توابع پیکربندی وردپرس را دستکاری کرد ! عملکرد وردپرس را بهبود بخشید ! و قدرت امنیتی وردپرس را دو چندان کرد !
در این مقاله با چند ترفند مخفی در زمینه پیکربندی وردپرس آشنا خواهید شد . ( که شاید کمتر با آنها آشنایی داشته باشید )
پرونده راه اندازی وردپرس wp-config.php است اما به صورت پیشفرض با نام wp-config-sample.php قرار گرفته ! شما باید نام این پرونده را به wp-config.php تغییر دهید و اطلاعات اتصال دیتابیس وردپرس را در آن وارد کنید !
البته دیگر نیازی نیست این کار را به صورت دستی انجام دهید بلکخ وردپرس اینکار را برای شما انجام میدهد ! اگر شما وردپرس را از طریق FTP در سایت ارسال کرده باشید زمانی که آن را باز میکنید با چنین برگه ای مواجه میشود !
زمانی که شما بر روی دکمه Create a Configuration File – ایجاد پرونده پیکربندی – کلیک کنید ٬ با چنین برگهای مواجه میشوید :
در اینجا چندین کلید برای اتصال به پایگاه دادهی وردپرس مورد نیاز است ! هر چه در این قسمت وارد کنید در wp-config.php به این صورت خواهد بود :
define('DB_NAME', 'database-name'); define('DB_USER', 'database-username'); define('DB_PASSWORD', 'database-password'); define('DB_HOST', 'localhost');
به صورت پیشفرض دیتابیس میزبان localhost میباشد ! ( به دلیل پشتیبانی اکثر میزبانان سایت – البته میزبانانی هم هستند که دارای کلید متفاوتی برای این قسمتاند)
یکی از بهترین ترفندهای معرفی شده در کتاب Digging into WordPress ٬ امکان یافتن خودکار دیتابیس میزبان هست .
define('DB_HOST', $_ENV{DATABASE_SERVER});
این کد را در wp-config.php جایگذاری کنید ٬ تا دیتابیس سرور به صورت خودکار گزینش شود.
کلیدهای امنیتی
کلیدهای امنیتی وردپرس یک سری مقادیر تصادفی هستند که اطلاعات ذخیره شدهی کوکیها را به صورت رمزگذاری درمیآورند. اگر وردپرس را به صورت خودکار ( همانند نکاتی که در بالا گفته شد ) و نه دستی راهاندازی کنید این سری کلیدها به صورت خودکار در پرونده wp-config.php افزوده خواهند شد .
کدهای این بخش در wp-config.php به صورت زیر هستند :
define('AUTH_KEY', 'put your unique phrase here'); define('SECURE_AUTH_KEY', 'put your unique phrase here'); define('LOGGED_IN_KEY', 'put your unique phrase here'); define('NONCE_KEY', 'put your unique phrase here'); define('AUTH_SALT', 'put your unique phrase here'); define('SECURE_AUTH_SALT', 'put your unique phrase here'); define('LOGGED_IN_SALT', 'put your unique phrase here'); define('NONCE_SALT', 'put your unique phrase here');
همچنین شما میتوانید برای دریافت کلیدهای یکتا به این برگه مراجعه کنید !
پیشوند دیتابیس
اگر وردپرس را به صورت خودکار نصب کنید یکی از گزینههایی که برای تغییر نمایش داده میشود پیشوند نام جداول دیتابیس است ! که به این صورت در wp-config.php ذخیره میشود :
$table_prefix = 'wp_';
پیشنهاد میکنم که به جای _wp مقدار دیگری قرار دهید تا امنیت وردپرس خود را دو چندان کنید !
اگر از قبل وردپرس را نصب کردهاید نگران نباشید٬ در مقالههای بعدی به شما روش تغییر نام جداول دیتابیس آموزش داده خواهد شد .
اشکالزدایی وردپرس
برای توسعه دهندگان ویژگی اشکالزدایی بسیار کاربردیست چرا که به آنها امکان یافتن خطا را میدهد! به صورت پیشفرض این امکان غیرفعال است که میتوانید با افزودن این کد این ویژگی را فعال کنید :
define(‘WP_DEBUG’, true);
اگر مقدار این تابع را از true به false تغییر دهید این ویژگی دوباره غیر فعال میشود .
دسترسی پروندهها را تغییر دهید !
اگر میزبان شما دسترسیهای محدودی برای پروندهها در نظر گرفته ٬ میتوانید با کدهای زیر دسترسی پروندهها و پوشهها را تغییر دهید ! ( البته اکثر کاربران به این تغییر نیازی ندارند ! )
define('FS_CHMOD_FILE', 0755); define('FS_CHMOD_DIR', 0644);
بازنگری نوشته
در نگارشهای اخیر وردپرس یک ویژگی فوقالعاده با نام بازنگری نوشته قرار داده شده. این ویژگی به شما امکان ذخیره سازی خودکار نوشتهها را میدهد به این صورت که اگر اینترنت شما قطع شد و یا مرورگر شما از دسترس خارج شد بتوانید نگارش پشتیبان و ذخیره شده را به راحتی بازگردانی کنید ! این ویژگی به همان تعداد که طرفدارانی دارد ٬ مخالفانی نیز دارد !
به صورت پیشفرض وردپرس تغییرات هر نوشته را در هر ۶۰ ثانیه ذخیرهسازی میکند ! شما میتوانید از طریق کد زیر این زمان ذخیرهسازی خودکار را تغییر دهید :
define('AUTOSAVE_INTERVAL', 120); // زمان را به ثانیه وارد کنید
اگر فکر میکنید که این ویژگی ممکن است شما را آزار دهد میتوانید تعداد دفعات ذخیرهسازی خودکار را کاهش دهید !
define('WP_POST_REVISIONS', 5);
اما اگر میخواهید این ویژگی را به طور کلی غیر فعال کنید میتوانید از کد زیر استفاده کنید :
define('WP_POST_REVISIONS', false);
زبالهدان وردپرس
یکی از ویژگیهای باحال که از نگارش ۲.۹ به وردپرس افزوده شد ویژگی زبالهدان بود ! به جای اینکه نوشتهای به صورت کامل پاک شود نخست به زبالهدان میرود ! و بعد از آنجا میتوانید نوشته را پاک کنید ! به صورت پیشفرض زباله دان هر ۳۰ روز تخلیه میشود ! اما اگر فکر میکنید زمان زیادیست میتوانید با کد زیر آنرا کاهش دهید :
define('EMPTY_TRASH_DAYS', 7 ); //تعداد روزها را وارد کنید
اما اگر از دستهی مخالفان این نوشته هستید میتوانید این ویژگی را به طور کل غیرفعال کنید ! و تعداد روزها را ۰ ( صفر ) قرار دهید ! فقط دقت کنید نوشتهای را به طور تصادفی پاک نکنید چرا که دیگر قابل بازیابی نخواهد بود !
اطلاعات اتصال !
ویژگی فوقالعادهی دیگر وردپرس بهروزرسانی خودکار میباشد ! اما در بعضی از میزبانان سایت با توجه به تنظیماتی که دارند در هر بار بهروزرسانی اطلاعات اتصال FTP از شما خواسته میشود ! که میتوانید با مراجعه به این نوشته از شر این مرحله راحت شوید !
بهینهسازی خودکار دیتابیس !
ویژگی بعدی که از نگارش ۲.۹ به وردپرس اضافه شده بهینهسازی خودکار دیتابیس وردپرس است ! برای فعالسازی این ویژگی کد زیر را به wp-config.php اضافه کنید :
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
بعد به برگه زیر بروید :
http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
به یاد داشته باشید که پس از بهینهسازی کد را از wp-config.php حذف کنید چرا که این برگه برای عموم کاربران قابل نمایش است !
افزایش محدودیت حافظه PHP
برای اطلاعات بیشتر به این نوشته مراجعه کنید !
لاگ خطاهای وردپرس !
داشتن لاگ خطاهای وردپرس برای توسعهدهندگان بسیار کاربردیست ! شما میتوانید با افزودن یک کد بسیار ساده این ویژگی را فعال کنید ! نخست یک پرونده با نام php_error.log بسازید و سپس دسترسی آن را برای بازنویسیهای سرور تنظیم کنید و پرونده را در مسیری که میخواهید قرار دهید ! سپس در کد زیر مسیر پرونده را ویرایش کنید و آن را در wp-config جایگذاری کنید :
@ini_set('log_errors','On'); @ini_set('display_errors','Off'); @ini_set('error_log','/home/path/domain/logs/php_error.log');
فعالسازی چند سایته !
با افزودن کد زیر به wp-config.php میتوانید حالت چندسایته وردپرس را فعال کنید :
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
با فعالسازی این ویژگی زیر برگهای با نام شبکه در بخش ابزارها فعال خواهد شد .
جداول اطلاعات کاربر
همهی اطلاعات کاربران به صورت پیشفرض در جداول wp_users و wp_usermeta ذخیره خواهند شد.
با کد زیر میتوانید تصمیم بگیرید که اطلاعات کاربران در کدام جدول ذخیره شوند !
define('CUSTOM_USER_TABLE', $table_prefix.'my_users'); define('CUSTOM_USER_META_TABLE', $table_prefix.'my_usermeta');
مکان wp-content را تغییر دهید !
از نگارش ۲.۶ به بعد میتوانید مکان wp-content خود را تغییر دهید . این عمل به افزایش امنیت سایت شما کمک خواهد کرد :
define( 'WP_CONTENT_DIR', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/blog/wp-content' ); define( 'WP_CONTENT_URL', 'http://example/blog/wp-content'); define( 'WP_PLUGIN_DIR', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/blog/wp-content/plugins' ); define( 'WP_PLUGIN_URL', 'http://example/blog/wp-content/plugins');
این بود تعدادی از ترفندهای کاربردی وردپرس امیدوارم که کاربردی بوده باشه !
- مشکلی دارید؟ جواب خود را در پست فروم بگیرید
- منبع : همیاروردپرس لطفا رعایت کنید