گوگل از فاکتورهای گوناگونی برای تعیین رتبه یک صفحه در نتایج جستجو خود استفاده میکند. یکی از این فاکتورها آدرسدهی صفحات وب میباشد. یکی از موضوعات پر چالش که برای هرکس هنگام ساخت صفحه وب پیش میآید، اینست که استفاده از کدام url فارسی یا انگلیسی برای آدرس صفحات سایت بهتر است؟
url چیست
URL یکی از اصطلاحات پرکاربرد در اینترنت است که اگر به نواری که در قسمت بالای مرورگرتان در ابتدای همین صفحه قرار دارد نگاه کنید، میتوانید یک نمونه URL ببینید.
URL مخفف Uniform Resource Locator است که مشخصکنندهٔ موقعیت مکانی و نحوهٔ واکشی یک منبع در اینترنت یا شبکههایی مشابه اینترنت میباشد. هر URL از چند قسمت تشکیل شده است و نحوه ساخت آن اثرات متنوعی در امنیت سایت و بهینهسازی موتور جستجو (SEO) شما خواهد گذاشت. حالت کلی نشانی یک url به صورت زیر است:
scheme://domain:port/path?query_string#anchor
آدرس URL شامل سه قسمت اصلی است:
- شناسهٔ پروتکل که به آن پروتکل انتقال نیز گفته میشود.
- نام ماشینی که فایل روی آن قرار دارد.
- شاخه (دایرکتوری) و نام فایل
URL چگونه بر روی سئو تأثیر میگذارد؟
گوگل برای رتبهدهی به وبسایتها از روشهای مختلفی استفاده میکند. از اینرو آدرس یک وبسایت نیز میتواند بر روی سئو آن تاثیرگذار باشد. و سئوی url یکی از مهمترین معیارهای گوگل جهت ارزیابی سایت است. در ادامه به ۴ روش برای ساختار مناسب url اشاره میکنیم:
۱- وجود HTTPS درون URL
وجود پروتکل HTTPS در ساختار یک URL نقش مهمی در بهبود رتبه آن ایفا میکند. موتور جستجوی گوگل، وبسایتهای بدون این پروتکل را ناامن تشخیص میدهد.
۲- استفاده از کلیدواژههای مرتبط درون آدرس سایت
در سال های گذشته الگوریتمهای گوگل، اهمیت بسیار زیادی به استفاده از کلمات کلیدی درون URL میدادند. اما تحقیقات اخیر نشان داده اهمیت این امر کاهش یافته و حتی در برخی موارد موجب دریافت نمره منفی برای وبسایتها خواهد شد. اما مهمترین نکته ای که باید بدانید، اینست که این امر موجب بهبود تجربه کاربری میشود. هنگام ساخت URL، از دید کاربر به آدرس URL بنگرید و به دنبال راهکارهای مناسب برای استفاده از کلمات کلیدی در نشانی وب باشید.
۳- حذف یا کنترل برخی از کاراکترهای نشانهگذاری
تعدادی از کاراکتر های متنی وجود دارد که قرار دادن آنها در رشته ادرسهای URL میتواند آن را به یک رشته از کاراکترهای ناخوانا تبدیل کند. این کاراکتر ها به تنهایی باعث ضعیفتر شدن خوانایی نمیشوند. بلکه برخی از مرورگرها و کراولرها را با مشکل مواجه میکنند.
۴- مطابقت URL با عنوان
این موضوع به این معنی نیست که عنوان مانند: « ۵ نوع از محبوب ترین پیتزاهای سبزیجات خوشمزه و مورد علاقه ما و نحوه تهیه و پخت آنها با مواد ساده» را به URL تبدیل کنید. شما میتوانید URL خود را به صورتهای زیر یا موارد مشابه اینگونه بنویسید:
domain.com/5-vegteble-pizza-recipes
domain.com/blog/5-recipes-for-vegteble-pizza
domain.com/blog/vegteble-pizza-5-recipes
با این روش میتوانید به هدف اصلی که نشان دادن راحت عنوان و محتوای صفحه است، دست پیدا کنید. به این صورت کاربرانی که بر روی آن کلیک میکنند، پس از مشاهده ی محتوا از آن احساس رضایت خواهند کرد.
آدرس صفحه وبسایت به فارسی باشد یا انگلیسی؟
عده زیادی باور دارند استفاده از آدرس فارسی باعث بهبود سئو سایت میشود و برخی هم معتقدند که گوگل URL انگلیسی را بهتر ایندکس میکند. پاسخ درست کدام است؟
معمولا سئوکارها و تولیدکنندگان محتوا، به دنبال بهترین و تاثیرگذارترین روش در بهینهسازی سایت هستند. بههمین دلیل استفاده از یک لینک بهینهشده، قابل خواندن و فهمیدن برای موتورهای جستجو موجب بالا رفتن سئو سایت شما میگردد.
url انگلیسی
استفاده از URL انگلیسی که معادل و ترجمه شده عنوان فارسی آن صفحه باشد، تاثیر بهتری در سئو سایت دارد و به علت دلایل زیر میباشد:
- کوتاه بودن لینک انگلیسی نسبت به لینک فارسی
- سئو مناسب URL انگلیسی نسبت به URL فارسی
- رابط کاربری و خوانا بودن آدرس انگلیسی نسبت به فارسی
- آنالیز سخت آدرس فارسی نسبت به انگلیسی
- کاربر پسند بودن آدرس انگلیسی نسبت به آدرس فارسی
- به خاطر سپردن و تایپ کردن راحتتر URL انگلیسی نسبت URL فارسی
- ایندکس شدن سریع تر URL انگلیسی نسبت به URL فارسی
- کپی کردن و به اشتراک گذاشتن URL انگلیسی بسیار راحتتر است
url فارسی
جان مولر، متخصص و تحلیلگر وبمستر در گوگل بهتازگی بیان کرده است که استفاده از زبان غیرانگلیسی برای سایتهایی که محتوای آنها به زبانها دیگری نگارش شده و سایتی محلی هستند، هیچ مانعی ندارد. همچنین رباتهای گوگل مشکلی برای کراول و ایندکس نخواهند داشت. پس بهتر است به این فکر باشید که چطور میتوانید آدرس صفحات را به بهترین شکل بهینه کنید. اگر مدیران سایت، استانداردهای گوگل رعایت کنند، استفاده از کاراکترهای محلی میتواند در مواردی بهتر هم باشد.
پس در واقع استفاده از ادرس فارسی به استراتژی یک کسبوکار بستگی دارد. در برخی سایتها ممکن است از ادرس فارسی استفاده شود و در برخی دیگر انگلیسی! چرا که برخی موضوعاتی وجود دارند که بر سئو اولویت دارند.
بهطور کلی، گوگل در پست SEO Starter Guide اشاره میکند که چه آدرسی از نگاه او مناسب است. بهطور خلاصه به مواردی مانند زیر اشاره میکنیم:
- آدرس سایت رو با پاراکترهای IDs محصولات خود درج نکنید.
- از اسمهای عمومی مثل page1.html استفاده نکنید.
- در آدرسها سعی نکنید از کلمات کلیدی مثل baseball-cards-baseball-cards-baseballcards.html استفاده کنید.
- از پوشههای دنبالهدار مانند …/dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/dir6/page.html در پیوندهای یکتا استفاده نکنید.
- در استفاده از کلماتی که به محتوای شما وابسته نیست، در نامک (آدرس) اجتناب کنید.
پس چه از url فارسی استفاده کنید و یا از url انگلیسی، مهم این است که به شکل اصولی از آن استفاده کنید و بیشتر زمان خود را بر روی کیفیت محتوا، سرعت سایت و … متمرکز کنید.
- مشکلی دارید؟ جواب خود را در پست فروم بگیرید
- منبع : بیست اسکریپت لطفا رعایت کنید