اگر در حوزه طراحی وبسایت فعالیت کرده باشید، فارغ از این که به دانش برنامهنویسی مسلط باشید یا از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای راه اندازی وبسایت استفاده کنید؛ مطمئنا برای شما هم پیش آمده که در زمان شروع طراحی صفحات و برگههای وبسایت نمیتوانید خلاقیت به خرج دهید. حال سوال این جاست که طراحان سایت حرفهای در این مواقع چه می کنند؟ بهتر است به دنبال منابع دریافت ایده برای طراحی رابط کاربری باشیم.
جالب است بدانید که حتی اگر شما یک طراح گرافیک یا حتی متخصص رابط کاربری وبسایت (UI / UX) باشید هم، ممکن است در جایی خلاقیتتان ته بکشد؛ ما در این مقاله از بیست اسکریپت قصد داریم همه آنچه که باید یک طراح رابط کاربری سایت برای طراحی رعایت میکند را به صورت مختصر شرح دهیم و در پایان نیز 2 منبع خارقالعاده برای ایده گرفتن از آن در طراحیهایتان را به شما معرفی کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پرتکرار ترین سوالات در رابطه با UI و UX
اگر به تازگی با حوزه طراحی وبسایت با وردپرس یا حتی کدنویسی آشنا شده باشید، ممکن است در ابتدا این سوال برایتان پیش بیاید:” دقیقا منظور از UI و UX در طراحی وبسایت یعنی چه؟ ” یا این که “من به صورت تخصصی در زمینه طراحی سایت با وردپرس فعالیت میکنم، دیگر چه نیازی به دانستن UI و UX دارم؟! “
User Interface یا UI به معنای نقطه تعامل کاربر با محصول (وبسایت) و نحوه ارتباط کاربر با آن است. همچنین به تجربهای که کاربر هنگام کار با یک محصول (در اینجا وبسایت ما) خواهد داشت User Experience یا UX میگوییم.
آیا برای طراحی سایت با وردپرس نیازی به یادگیری UI/UX است
بیایید کمی باهم رو راست باشیم؛ اگر شما هم جزو طراحان وبسایت یا مدیران و صاحبان کسبوکارهای اینترنتی هستید و از وردپرس برای طراحی وبسایت خود استفاده کردهاید، تا به حال با خود فکر کردهاید که چرا مردم از وبسایتهای ساخته شده با وردپرس هراس دارند؟ چرا این معتقدند وبسایتهای وردپرسی ظاهر زیبا و امنیت بالایی ندارند؟ چرا فکر میکنند وبسایت تنها و تنها باید برنامه نویسی شود تا به درآمد سرشار برسد؟
یکی از مهمترین دلایلی که برخی از افراد جامعه نسبت به سیستم مدیریت محتوای وردپرس حس خوبی ندارند، استفاده نادرست طراحان وبسایت مبتدی یا سهل انگار از وردپرس است؛ چرا که بسیاری از این قشر از طراحان فقط قالبهای آماده، دمو قالبها و یا اصطلاحا بستههای نصبی آسان قالبها را نصب میکنند. آیا منظور از طراحی وبسایت این است؟!
حال احتمالا شما متوجه پاسخ صحیح این سوال شدید، بله درست حدس زدید! اگر میخواهید شما هم در دسته طراحان وب متخصص و حرفه ای قرار بگیرید، قطعا باید با اصول UI/UX آشنا باشید تا بتوانید طرحی مدرن و منحصر به فرد مخصوص حوزهی کاری که قصد آنلاین کردن آن را دارید، بسازید.
درآمد طراحان وبسایت مسلط به UI/UX
رایجترین دلیلی که موجب میشود که یک طراح وبسایتهای وردپرسی، شروع به یادگیری UI/UX کند، بیشک مبحث مالی و یا همان افزایش درآمد طراح است. 🙂 حال آیا فکر میکنید یک طراح وبسایت یا طراح رابط کاربری (مسلط به UI و UX)، ماهانه چه قدر درآمد دارد؟
در پاسخ باید یگوییم که این درآمد به خیلی از معیارها وابسته است؛ اگر میخواهید چه فاکتورهایی که برای درآمد یک UI و UX کار وجود دارد، کافی است به سوالاتی که در زیر است،به درستی پاسخ دهید؛ آنگاه متوجه میشوید که کجای کار هستید. 🙂
- اگر صاحب یک شرکت طراحی سایت یا دیجیتال مارکتینگ هستید، چه مقدار روی برندسازی شرکت خودتان کار کردهاید
- اگر به صورت تکی و در قالب یک شخص طراح رابط کاربری مشغول به کار هستید، آیا روی پرسونال برندینگ یا همان برند شخصی خود کار کردهاید؟
- آیا معتقدید که به صورت کامل به تمام نرم افزارهای طراحی مانند ایلاستریتور یا فتوشاپ و یا حتی فیگما هستید؟ خودتان را به چالش بکشید و نمونه کارهای خود را با اساتید مجرب این حوزه مقایسه کنید.
- آیا کارفرماهایی که با شما کار کردهاند، از کار شما راضی بودهاند؟
به طور خلاصه باید میزان مهارت، شخصیت، برندینگ و… خودتان را، به صورت صحیح بسنجید.
منابع ایده برای طراحی رابط کاربری
همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم، اگر برای طراحی صفحات و برگههای وبسایت ایدهای ندارید و نمی توانید به اندازه کافی خلاقیت به خرج دهید، نگران نباشید راهکار آن، فقط و فقط دیدن نمونه کار و طرحهای مختلف دیگر طراحان وبسایت میباشد؛ شاید از خودتان بپرسید:” چگونه؟ چه طور؟ “
یعنی این که اگر ایدهای برای طراحی وبسایت ندارید، یا نمیدانید که چه طرحی را پیاده سازی کنید تنها لازم است که دیگر طرحهای موجود دیگر طراحان را ببینید و از آنها الگوبرداری کنید. دقت داشته باشید الگوبرداری به معنای ایده گرفتن است نه کپی برداری! حال ممکن است با خودتان بگویید:” از کجا این طراحان وبسایت و گرافیک را پیدا کنیم؟ “. ما قصد داریم در ادامه 2 وبسایت فوق العاده قدرتمند و جذاب را که در زمینههای مختلف هنری، از طراحی کاتالوگ و بنرهای تبلیغاتی وبسایت تا طراحی صفحات داخلی و برگههای آن، میتوانید استفاده کنید را به شما معرفی کنیم.
اولین و شاید بهترین وبسایتی که میتوانید برای مشاهده طراحیهای پرطرفدار، خلاقانه و جذاب از آن استفاده کنید، وبسایت قدرتمند پینترست باشد؛ جالب است بدانید که پینترست در واقع یک شبکه اجتماعی مشهور و معتبر است که با وجود امکانات و قابلیتهای بسیاری که دارد، هنوز در ایران مانند اینستاگرام مورد استقبال قرار نگرفته است.
طبق آمار ارائه شده در سال 2017، این وبسایت بیش از 200 میلیون کاربر فعال در ماه داشته که نیاز همه افراد با هر سلیقه و شغلی را برطرف میکند؛ از سوی دیگر طراحان وبسایت و همچنین گرافیستها نیز از این شغلها، مستثنا نیستند.
Dribbble
وبسایت دریبل (که عبارت انگلیسی آن dribbble میباشد)، نیز یکی دیگر از پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی در سطح جهانی میباشد که تمام طراحان گرافیک، آرتیستها، طراحان وبسایت، طراحان رابط کاربری (UI/UX کارها) سعی میکنند پروژههای محبوب و قدرتمند خودشان را در آن با دیگر همکاران هنری خود به اشتراک بگذارند؛ به طور کلی تم هنری این شبکه اجتماعی وجه تمایزی با دیگر وبسایتهای مشابه خود شده است.
موفق و پیروز باشید 🙂
- مشکلی دارید؟ جواب خود را در پست فروم بگیرید
- منبع : بیست اسکریپت لطفا رعایت کنید