همانطور که اطلاع دارید، اینترنت با استفاده از IP Address ها کار میکنه. پس برای دسترسی به یک سایت، باید به آی پی سرور اون سایت مراجعه کنیم. دی ان اس یا DNS دقیقا همین کار رو برای ما انجام خواهد داد. اگر میخواهید بدانید DNS چیست باید عرض کنم که DNS یا Domain Name System (که البته بیشتر دوستان فکر میکنند Domain Name Server هست. 🙂 ) مثل یک دفترچه تلفن برای دسترسی به اینترنت هست. معمولا شما نمیتوانید برای باز کردن سایت 20اسکریپت از آی پی 185.49.84.237 استفاده کنید. چون حفظ کردن این آی پی برای شما کار آسانی نیست. اما به راحتی با حفظ کردن ادرس 20script.ir میتوانید به این آدرس دسترسی مستقیمی داشته باشید.
هر دستگاهی که به اینترنت یا یک شبکه کامپیوتری وصل باشه یک آی پی مختص به خود خواهد داشت. همین حالا ممکن است یک موبایل کنار شما باشه که به وای فای محل کار یا منزل شما متصل هست. این تلفن هم یک آی پی لوکال مختص به خود داره. مثلا: 192.168.1.20 یا اگر خیلی حرفهای و با کلاس هستید یعنی ipv6 استفاده میکنید، آی پی تلفن شما میتونه 2400:cb00:2048:1::c629:d7a2 باشه.
DNS چیست؟
همانطور که گفتیم DNS مثل یک دفترچه تلفن کار میکند. مثلا شما تلفن دوستی که ۴ سال پیش با او دیداری داشتهاید را ممکن است به یاد نداشته باشید، اما با وارد کردن نام او در Contacts تلفن همراه خود به راحتی او را پیدا کرده و با او ارتباط برقرار خواهید کرد.
دقیقا در اینترنت هم چنین قضیهای وجود دارد. شما با استفاده از DNS ها میتوانید به راحتی اطلاعات را روی سرور سایت مورد نظر پیدا کرده و به آن دسترسی مستقیم داشته باشید.
پس DNS یک HostName مثلا ns1.20script.ir را به ایپی مورد نظر شما، مثلا 185.49.84.237 متصل خواهد کرد. در واقع زمانی که شما دامنه www.20script.ir را در مرورگر خود وارد میکنید، مرورگر در پس زمینه داستان آی پی سرور سایت شما را پیدا کرده و به این سرور متصل خواهد شد.
DNS چگونه کار میکند؟
خب تا اینجا متوجه شدیم که DNS چیست اما جستجو و پیدا کردن اطلاعات یک وبسایت در چند مرحله انجام میشود. این مراحل به این ترتیب اجرا میشوند.
کاربر ادرس سایت شما را در مرورگر خود وارد میکند و این درخواست شروع به حرکت در دنیای اینترنت خواهد کرد. DNS recursive resolver این درخواست را دریافت میکند.
حالا Resolver یک DNS root nameserver را بصورت کوئری ایجاد خواهد کرد تا کار بصورت صحیح ادامه یابد.
سپس DNS root nameserver به Resolver با استفاده از اطلاعات TLD پاسخ میدهد. TLD یا Top Level Domain همان مرجع اصلی صادر کننده دامنه شماست. مثلا برای دامنه hosseinirad.ir باید از TLD دات آی آر اطلاعات جمع آوری شود.
حالا Resolver با TLD دامنه ارتباط برقرار کرده و درخواست اطلاعات میکند.
TLD نیم سرور های این دامنه را تحویل میدهد.
و سپس recursive resolver درخواست خود را به نیم سرور ارائه شده ارسال خواهد کرد.
در نهایت نیم سرور به آی پی آدرس سرور شما متصل خواهد شد و اطلاعات توسط مرورگر از سرور سایت شما دریافت میشود.
معمولا این فرایند در عرض چند صدم ثانیه انجام میشود.
کش DNS مرورگر
حالا که متوجه شدید DNS چیست و چطور کار میکند، باید بدانید که برای لود سریعتر سایتها، معمولا DNS ها در مرورگر کاربر کش میشوند تا دیگر نیازی به طی کردن فرایند بالا نباشد. میتوانید برای حذف این مورد آموزش خالی کردن کش DNS مرورگر را ببینید.
- مشکلی دارید؟ جواب خود را در پست فروم بگیرید
- منبع : بیست اسکریپت لطفا رعایت کنید